Kulinarisk jernalder

Kontakt

Tlf.
E-mail

Æbleflæsk à la jernalderen

Denne opskrift byder på vores bud på den herlige klassiker, æbleflæsk.
Du kan servere æbleflæsk som lækkert tilbehør til forskellige retter, f.eks. vores kogeret, som du finder opskriften på her på bloggen.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør

Redskaber

  • 1 lerkrukke (almindelig gryde eller pande, hvis du bruger et moderne komfur)

Ingredienser
  

  • 200 g. bacon (Gerne tørsaltet og et helt stykke, men ellers kan al slags bacon sagtens bruges)
  • 3 æbler
  • 1/2 dl lageret æbleeddike
  • 2 spsk. honning
  • løgkarse (eller rødløg)
  • salt og peber
  • lidt timian ved servering

Sådan gør du
 

  • Skær æblerne i både og baconen i store flotte tern.
  • Kom baconen i lerkrukken og sæt den ved siden bålet, så den får varmen fra bålet uden at at flammerne rører den. Steg baconternene let (det er vigtigt, at de ikke bliver helt møre allerede her.)
  • Tilsæt æbler, sukker og æbleeddike og lad det stege i 4-6 minutter, til de er let bløde.
  • Smag til med salt, løgkarse, yderligere eddike/sukker.
  • Server med fladbrød og top eventuelt med lidt frisk timian for pynt og ekstra velsmag.
    Du finder opskriften på fladbrød her på bloggen.
Keyword Æbler, bacon, flæsk

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering