Kulinarisk jernalder

Kontakt

Tlf.
E-mail

Kogeret

Denne ret kan spise som aftensmåltid, hvor du får al den næring, som du og din familie har brug for. Man kan spise retten som den er eller med forskelligt tilbehør efter eget ønske.
Forb. tid 1 day 30 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Redskaber

  • 1 lerkrukker (almindelig gryde, hvis retten tilberedes på komfur)

Ingredienser
  

  • 1/2 L hvedekerner
  • 500 g Skært kød (alle dyr kan bruges og rester kan med fordel blandes)
  • 2 Kopper hakkede urter (f.eks. topskud af brændenælde, gråmelde, gedehams og frø af vejbred – alternativt timian og sennepsfrø, som begge dele kan købes i supermarked)
  • Ekstra vand og salt

Sådan gør du
 

  • Hvedekernerne sættes i blød i koldt vand natten over.
  • Dagen efter startes bålet op. Hvedekernerne skylles godt og kommes i en krukke med vand så det dækker kerner.
  • Herefter sættes krukker ved siden af bålet, et lille stykke fra flammerne. Husk ar dreje krukken med jævnemellemrum.
  • Kødet og urterne tilsættes og koges godt i 2-3 timer. Det kan blive nødvendigt at tilsætte mere vand undervejs.
  • Retten krydres med salt ved servering.

Noter

Hvis du laver retten på et moderne komfur ændrer det ikke meget på tilberedelsestiden, men du skal ikke vente på bålet er klar. 
Man kan tilsætte grønsager og diverse andet lækkert efter behag, som passer til kødet, ligesom i det moderne køkken. 
Om efteråret kan man indsamle Karl Johan svampe eller kantareller. 
Om sommeren f.eks. bønner, friske ærter og ærteskud.
Keyword hvedekerner, kød

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering