Ærtemos
Denne nemme og lækre opskrift på ærtemos kan bruges som tilbehør til et utal af forskellige retter. Den er især velegnet som tilbehør til en af sommerens mange grillaftener.
Ingredienser
- 2 Løg
- 2 Håndfulde Tørret brændenælder
- 2 Håndfulde Tørret pebermynte
- 1 Pose ærter (Eller friske ærter fra haven, hvis du har)
- Lidt vand
Sådan gør du
- Løgene hakkes og steges – gerne i svinefedt ellers olie eller andet fedtstof
- Løg, pebermynte og brændenælder lægges i gryde med lidt vand.
- Kog løgene og urterne i 15-20 min. (Indtil urterne er møre/bløde)
- Ærterne koges i ca. 2 min.
- Herefter blandes urter og ærter i skål, hvor de enten moses eller blendes til en jævn mos. Du kan tilføje mere vand, hvis det er for tykt eller tørt.Smag til med salt og peber.
Noter
Du kan selv prøve med andre urter, som du måske har din egen have. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser.
Du kan også tilføje frisk hvidløg, inden du blender ærterne og urterne. Dette tilbehør er lækkert at have til salater, kartofler og pasta. Det er også virkelig lækkert ovenpå en skive ristet brød.
Du kan også tilføje frisk hvidløg, inden du blender ærterne og urterne. Dette tilbehør er lækkert at have til salater, kartofler og pasta. Det er også virkelig lækkert ovenpå en skive ristet brød.