Rundvisninger

Book rundvisning

Tlf.
E-mail

Hør om livet i jernalderen

Gå med en formidler rundt i landsbyen. Kom med ind i mørket og lyt i flammernes skær.

En rundvisning i jernalderlandsbyen giver et godt indblik i dagliglivet i Danmark for ca. 2000 år siden.
En formidler i jernalderdragt tager jeres gruppe med rundt i landsbyens huse, hvor I kommer til at høre om hvordan livet formede sig for den almindelige befolkning den gang for længe siden. Hvem var de? Hvad lavede de? Var livet meget anderledes end nu? Hvad troede de på? Undervejs oplever I mørket i husene, røgen og varmen fra bålet, tyngden på en kværnsten der skal drejes og lignende. Der indlægges ofte en lille ofring til guderne undervejs.

Tilpasning efter jeres ønsker

Rundvisningerne kan tilpasses til jeres gruppe, f.eks. hvis I har stor interesse for et specifikt emne. Det kunne være byggestil, smedning eller andre håndværk/håndarbejde, gastronomi, helbredende planter, tro og overtro…… Ring eller skriv og hør hvad der kan lade sig gøre.
En rundvisning tager typisk 1½ time. Der vil selvfølgelig være mulighed for efter rundvisningen at blive i landsbyen og se mere selv. I er velkomne til at medbringe madkurv, der kan spises under åben himmel eller I vores staklade, der er indrettet med borde og bænkesæt.

Rundvisninger skal bookes på forhånd. Prisen er 95 kr. pr. person. Der skal dog betales for minimum 20 personer. 

VIP-tours

Tag på rejse tilbage til jernalderen med en guidet VIP-tour i Jernalderlandsbyen Odins Odense 

Hop i tidsmaskinen og tag tusindvis af år tilbage til jernalderen. Gå med høvdingens frue rundt i landsbyen og hør de gode fortællinger som landsbyen gemmer. Glæd jer til at opleve, hvordan vi levede og boede dengang, på en spændende vandring i jernaldermiljøet. Her vil I høre om og mærke jernalderlivet på egen krop – og der er nok at glæde sig til!
Den guidede tur indeholder blandt andet en fortælling ved bålets flammer i høvdingens hus, en lille ofring ved offermosen og en smagsprøve på gudernes drik, mjød. Der vil desuden være indlagt tid til spørgsmål, som I kan stille direkte til jeres autentisk klædte guide. Der vil være max. 20 personer med på turen.  

OBS: Turen er målrettet voksne, men børn er naturligvis også meget velkomne til at deltage. Før og efter den guidede tur kan i gå på opdagelse på egen hånd i landsbyens huse, der er indrettet som vi boede i jernalderen.

Du får: 

  • Entrébillet til hele dagen fra kl. 10-16 

  • Guidet VIP-tour fra kl. 13-15 

  • En lille kop mjød 

Pris: 160 kr. pr. person

Book plads på VIP-rundvisningen

Onsdag 19. okt 2022 kl. 13:00

Søndag 23. okt 2022 kl. 13:00