Lejrskoler

Book læringsforløb

Tlf.
E-mail

Tag på lejrskole i jernalderen

Vi sammensætter et lejrskoleforløb for jer ud fra jeres ønsker.

Kom med på en tidsrejse, hvor en skoleklasse og dens lærere sendes tilbage til jernalderen i 2 eller 3 dage.  
Her skal eleverne sove i shelter, og de vil komme til at prøve kræfter af med livet i jernalderen i mange forskellige former.

Eleverne skal bl.a. deltage i brændehugning, snitning, slyngning af armbånd, pasning af bål, madlavning osv.  De får rig mulighed for at lære om jernalderen og vikingetiden på en inddragende og interagerende måde med masser af frisk af luft, omringet af den skønne natur i autentiske omgivelser, som er med til bringe en ægte jernalderstemning på denne rejse 2000 år tilbage i tiden! 

Under opholdet er der planlagt 2 eller 3 læringsforløb sammen med landsbyen. Disse forløb udbydes af Skoletjenesten i Jernalderlandsbyen, hvor målet er at styrke elevernes bevidsthed om, at deres moderne liv bygger på mange generationers kærlighed og hårde arbejde – at mennesket er historieskabt såvel som historieskabende. Her får skolerne mulighed for at kombinere disse læringsforløb med 1 eller 2 overnatninger i Jernalderlandsbyen.  

På et lejrskoleophold i Jernalderlandsbyen vil eleverne få en større historiebevidsthed gennem et interagerende møde med jernalderen, hvor de kommer helt tæt på fornemmelsen af, hvordan det var at leve for 2000 år siden. De får sat forhistorien i perspektiv på en helt særlig måde gennem mødet med jernalderen. Dette bidrager også til elevernes begrebsverden og udvider deres fagsprog og kildekendskab.  

Program

En to-dags lejrskole med en overnatning

Indeholdende 2 valgfri læringsforløb, samt mulighed for overnatning i shelter og brug af køkken og toiletfaciliteter, har en pris af:
6400 kr. for klasser med op til 23 elever
7400 kr. for klasser med op til 28 elever
5000 kr. for op til 16 elever (bemærk korte læringsforløb – se under specialforløb)

En tre-dags lejrskole med 2 overnatninger

Indeholdende 3 læringsforløb, samt mulighed for overnatning i shelter og brug af køkken og toiletfaciliteter har en pris af:
9000 kr. for klasser med op til 23 elever
10500 kr. for klasser med op til 28 elever
7000 kr. for klasser med op til 16 elever (bemærk korte læringsforløb – se under specialforløb)

Yderligere

Det lidt ekstra gode undervisningsforløb 2024

Hvis en klasse vælger at ville have en ekstra formidler på, f.eks. hvis der ønskes smedning samt et af de andre forløb, vil et alternativ undervisningsforløb med to ansatte og to lærere koste:
Pr klasse med op til og med 23 elever 4500 kr.
For klasser på 24-28 elever er prisen 5000 kr.

Det praktiske

Forløbet varer alle dage fra 9.00 til 13.30 afbrudt af en halv times middagspause kl. 11-11.30, hvor læreren og eleverne spiser madpakker i et jernalderhus. Madpakkerne smøres om morgenen de dage hvor I har overnattet i Jernalderlandsbyen. Efter 13.30 har lærerne ansvaret for resten af dagens aktiviteter.

Vi forventer at I, udover eleverne, er to voksne, som deltager i den praktiske undervisning af eleverne (f.eks. ved brændehugning, snitning, slyngning af armbånd, pasning af bål). Læreren vil senest en måned før undervisningsforløbet få tilsendt lærervejledning. Alle – inklusive læreren – får desuden praktisk introduktion
til opgaverne på dagen.